Kahvaltılık Antakya Usulü Peynir Kavurması

Kahvaltılık Antakya Usulü Peynir Kavurması

Bu tarifimiz, özellikle Antakya’da sıklıkla tüketilen ve kahvaltıların vazgeçilmezlerinden olan peynir kavurmasıdır. Antakya’da çarşıbaşından alınan pide türü ekmekle birlikte tüketilince değişik bir lezzet verir.
Sizlerde bu tarifi kullanarak kahvaltınız için bu yöresel tadı hazırlayabilirsiniz.


            Malzemeler:

-Yarım çay bardağı Zeytinyağı
-2 adet orta boy kuru soğan
            -Bir tutam kekik (taze veya kuru dağ kekiği/Zahter)
-1 çay kaşığı kırmızı pul biber (isteye göre acı veya tatlı)
-1 tutam tuz
-150 gr beyaz peynir


Hazırlanışı


Önce orta boy bir tavaya yarım çay bardağı zeytinyağı konur. 1 veya 2 baş soğan ince ince doğranır. Ardından yağın içine atılır. Yağla soğan bir süre kavrulur. Soğan azcık yumuşayana kadar beklenir. Önce kırmızı pul biber ve kekik atılır. Sonra tahta kaşıkla bir-iki defa karıştırılır. 150 gr beyaz peynir ufalanır ve tavaya atılır. Hepsi birlikte karıştırılır. Peynirin durumuna göre çok az bir miktar tuz atılır. Yaklaşık 2 dakika pişirilir. En son tabağa servis edilir. www.rabiateyze.com
           
           Püf Noktaları:
Beyaz peynir yerine çökelek kullanılabilir. Damak tadına göre peynir kavurmasının pişmesine yakın, az bir miktar rendelenmiş kaşar eklenebilir. Tarifte normal kekik kullanabilirsiniz. Ancak Antakya’da bulunan Zahter ile daha lezzetli olacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken peynirin tuzlu olma ihtimaline karşı tuzun en son tadılarak atılmasıdır.

Afiyet olsun…








.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...