KURU CİLTLER İÇİN MASKELER

KURU CİLTLER İÇİN MASKELER

            1)MAYA MASKESİ:
 Fırından alınan ekmek hamuru, 1-2 gün evde bekletilerek ekşitildikten sonra yüze sürülür. Yarım saat yüzde bekletildikten sonra önce ılık, sonra soğuk su ile yüz yıkanır.

            2)PATATES MASKESİ:
Büyük bir patatesi haşlayıp soyduktan sonra 1 fincan süt ve 1 yumurtanın sarısı ile püre kıvamında ezilir. Ilık püre yüzü sürülür(sürmeden önce sıcaklığını kontrol edin) , yüz bir havlu ile örtülerek 10 dakika beklenir. Önce sıcağa yakın sonra soğuk su ile yüz yıkanır.


            3) KETEN TOHUMU MASKESİ:
 Bir çorba kaşığı keten tohumu ya da keten tohumu ununu az suyla pişirdikten sonra püre halinde ezilir. Ilık püre yüze sürülüp, 15-20 dakika beklenir. Önce sıcak, sonra soğuk suyla yıkanır.

             4) ŞEFTALİ MASKESİ:



             Olgun bir şeftali çatalla iyice ezilir. İçine 2 tatlı kaşığı bal katılır. İyice karıştırılıp yüze sürülür.15 dakika beklenir ve daha sonra ılık suyla yıkanır.

5)MUZ MASKESİ:


Bir muzu ezin. İçine bir çay kaşığı süt tozu katıp, karışımı yüzünüze sürün. 15 dakika bekleyin. Ilık suyla yıkayın.
   
            6) YUMURTA VE BAL MASKESİ:
1 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı bal ile hazırlanır. Malzemelerin hepsi birbirine yedirilerek elde edilen karışım göz çevresi hariç yüze sürülür ve 20 dakika bekletilir. Daha sonra oda sıcaklığındaki süte batırılmış pamuk ile temizlenir.www.rabiateyze.com
            Bu maskenin faydaları: Cilde canlılık ve nemlilik kazandırır. Cilt çok kuru ise her hafta, normal kurulukta ise 15 günde bir tekrarlanabilir.




.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...